Степанов розповів, скільки пацієнтів з COVID-19 перебувають в українських лікарнях

IMG_3326
Фото з архіву редакції (ілюстративне): такий вигляд має резервне відділення для пацієнтів з COVID-19, яке розгорнули у Львові, на базі міської лікарні швидкої допомоги.

Станом на ранок п'ятниці, 11 грудня, в українських лікарнях перебувають 27 тисяч 708 пацієнтів із коронавірусною хворобою COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу 11 грудня.

За його словами, у відомстві опікуються над тим, аби збільшувати кількість лікарень, де лікуватимуть людей із такою недугою.

«У нас дещо стабілізувалась ситуація по хворих на COVID-19, по кількості захворівших кожного дня. Але все одно медична система працює у достатньо напруженому режимі. Біля 28 тис. хворих зараз перебувають у лікарнях. Якщо бути точним - 27 тис. 708 пацієнтів, які знаходяться на ранок у наших лікарнях.

І тому ми додаємо лікарні, збільшуємо кількість ліжок, які ми додаємо до лікування хворих на COVID-19. І зрозуміло, що ці лікарні, які ми додаємо, які визначаються, відразу входження їх у лікування хворих на COVID-19 - потребує певний період часу після того, щоб коли ми визначились щодо їх заключення договорів Національної служби здоров’я, щоб вони почали отримувати відповідні кошти», - сказав очільник МОЗ.

Читайте також: Наче на війні: як виглядає резервне відділення для COVID-хворих у Львові (фоторепортаж)

Окрім цього, зазначив Степанов, потрібен час, аби обладнати лікарняні палати необхідним, а також знайти фахівців: мова про інфекціоністів чи, для прикладу, анестезіологів.

«Ми зараз знаходимося на війні з «ковідом», а вона не йде по плану, як і будь-яка війна. Неможливо спланувати наперед, як це все буде», - додав він.

Нагадаємо, станом на 08.00 п'ятниці, 11 грудня, в Україні коронавірусне захворювання підтвердили у 13514 людей. Зокрема, захворіли 638 дітей та 690 медпрацівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: