У Львові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

ЧАЕС 1
Фото: westnews.info

Сьогодні,14 грудня, у Львові біля меморіалу «Героям і жертвам Чорнобиля», що на вул. Морозній, 31а, вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 

Про це повідомляють у прессслужбі ЛМР.

Спершу поклали квіти до пам’ятного знаку, а відтак помолились панахиду за загиблими. Від громади міста Львова до заходів долучився заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, та вручив відзнаки учасникам ліквідації.

Так, за мужність і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, подяки від громади міста отримали:

— полковник у відставці Степан Семенчук — ветеран військової частини 3002 Західного територіального управління Національної Гвардії України, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції;

— Миколай Дикий — учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції;

— Ігор Одинак — учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Монети імені Князя Лева отримали:

— капітан у відставці Юрій Іванов — ветеран військової частини 3002, Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції;

— полковник у відставці Юрій Куриленко — ветеран Західного територіального управління Національної Гвардії України, Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції;

— Георгій Чліянц, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також кожен з відзначених отримає від міста премію в розмірі 3 тис грн.

Нагадаємо, що місто виплатило одноразову матеріальну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також дружинам/чоловікам померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС — мешканцям м. Львова. Загалом допомогу отримали 1 114 осіб на загальну суму 964 900 грн. Відповідні розпорядження підписав міський голова Львова.

До слова, з нагоди 34-ї річниці Чорнобильської катастрофи (26 квітня), ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а також діти з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС, також отримали матеріальну допомогу. Одноразову грошову виплату у квітні передбачили для 1 547 осіб. Загальна сума виплат — 3 599 000 грн.

Довідка

14 грудня в Україні традиційно вшановують День ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата була затверджена указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: