У Мінцифри пояснили, що робити ФОПам, якщо не працює «Дія»

фопи

За ініціативи президента України запущено послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам у застосунку та на порталі «Дія».

Як повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації, уже понад 33 тисячі українців успішно подали заяви.

«Подати заяву на отримання допомоги можна до 31 грудня. Тому всі українці, які мають право на отримання такої допомоги, точно зможуть скористатися цим сервісом. Послуга доступна на порталі та у застосунку. Ще є понад два тижні, щоб скористатися нею», — заявив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Якщо не працює «Дія»

З моменту запуску послуги «Одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам» сотні тисяч користувачів одночасно намагаються подати заяву. У Мінцифри зазначили, що міністерство має понад 1000 запитів за секунду. Це вплинуло на стабільність роботи застосунку і порталу «Дія».

Користувачі можуть спробувати отримати послугу через застосунок «Дія». Однак, якщо це не вдається, варто зробити паузу і спробувати пізніше.

«Якщо ви вже подали одну заяву, не намагайтесь надсилати одразу ще одну. Про усі статуси вашої заяви ви можете дізнатися у вашому кабінеті громадянина на порталі Дія або через push-сповіщення у застосунку. Інформація про зарахування коштів надійде від вашого банку», — прокоментували у Мінцифри.

Нагадаємо, 4 грудня нинішнього року Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроєкт №4429. Закон підтримали 297 парламентаріїв. Пізніше закон підписав і президент Володимир Зеленський.

За підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи в разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: