На Львівщині бібліотекам чотирьох районів передали комп’ютери

бібліотека
Фото ілюстративне

Цього року стартував проект «Дія.Цифрова освіта», який дає можливість навчатись цифровим навичкам в онлайн та оффлайн форматі, - про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Цього року стартував проєкт «Дія.Цифрова освіта», який дає можливість навчатись цифровим навичкам в онлайн та оффлайн форматі, - про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

В межах проекту Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Офісом Президента України, спільно з партнерами допомагає регіональним та сільським бібліотекам із технічним обладнанням, зокрема, забезпеченням комп’ютерною технікою.

Сьогодні майже сто комп'ютерів передали бібліотекам Сокальського, Радехівського, Кам’янка-Бузького та Золочівського районів, а також Славській ОТГ.

«Приємно, що напередодні зимових свят можемо передати чергову партію комп'ютер. За ініціативи Офісу президента та Міністерства місяць тому ми приймали на Львівщині поважну делегацію зі спонсорською допомогою. Львівщина отримала 300 комп'ютерів. Ми їх перевірили, налаштували, забезпечили програмним продуктом. Це можливо не той рівень, який має бути у наших бібліотеках, але це вже перший крок, який змусить нових голів ОТГ звернути увагу на бібліотеки. Адже бібліотеки - не лише приміщення з книгами, це має бути простір для розвитку», - розповів у повідомленні Іван Собко.

Наприкінці листопада комп'ютери уже передали для сільських бібліотек Миколаївського району, Тростянецької та Розвадівської ОТГ.

«Технічне оснащення районних бібліотек як ніколи на часі. Компютеризація - це зараз питання життя, адже сучасність ставить свої вимоги. Бібліотекарі мають вміти те, що вміють діти, тоді бібліотеки посідатимуть гідне місце в системі культури. Часом бібліотеки є єдиним місцем, де молодь може зібратись, поспілкуватися, тому мусимо розвивати ці місця і створювати там комфорт», - зазначив директор обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник.

Вчора комп‘ютери передали у бібліотеки Жидачівської, Жовківської, Яворівської, Кам’янка-Бузької, Новокалинівської, Ходорівської, Жовтанецької, Вільшанецької, Дублянської отг та міста Самбора.

Програма «Дія.Цифрова освіта» передбачає два напрямки. Це, окрім підтримки розвитку бібліотек та освіти в Україні, підтримка прийомним сім’ям і дитячим будинкам сімейного типу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: