У ЄС Telegram та Вконтакте внесли до «піратського списку»

телеграм

Причиною внесення соціальних мереж до переліку платформ, що сприяють розповсюдженню піратського контенту та порушують права інтелектуальної власності, стала кількість скарг від правовласників. 

Причиною внесення соцмереж до переліку платформ, що сприяють розповсюдженню піратського контенту та порушують права інтелектуальної власності, стала кількість скарг від правовласників. 

Про це пиши УП.

Стосовно Telegram у звіті йдеться про можливість розповсюджувати та завантажувати книги, фільми, музичний контент тощо без належного права на доступ. Telegram повідомили, що протидіють піратському контенту та видаляють його протягом 24 годин.

У звіті також зазначається, що, за даними окремих стейклголдерів, боротьба Telegram з піратством дійсно покращилась, проте месенджер не завжди реагує на скарги правовласників.

У Вконтакте також не погодилися з позицією Єврокомісії та стверджували, що ведуть боротьбу з несанкціонованим контентом.

Зазначений документ Єврокомісії є інформаційним бюлетенем, що має рекомендаційних характер та спрямований на спонукання дій з боку власників, операторів та місцевої влади щодо обмеження доступу до піратського контенту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: