В Органному залі відбудеться прем'єра твору «Звучання Пінзеля»

орган
Фото з відкритих джерел

Львівський органний зал запрошує на прем'єру твору «Звучання Пінзеля» від львівської композиторки Богдани Фроляк. Твір для органа та струнного оркестру був написаний спеціально на замовлення органного залу.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Композиція присвячена видатному скульптору Ґеорґу Пінзелю. Як зазначає сама композиторка: «Постать цього митця хвилює уяву. Його неймовірні скульптури вражають та надихають. А простір Органного залу з його архітектурою зовні і всередині якнайкраще личить до звучання саме такої музики». Ідея присвяти твору належить саме їй.

В цьому творі орган буде трактований як оркестровий інструмент і зі струнним оркестром творитиме єдину музичну канву, підсилену акустикою органного залу. В якомусь сенсі композицію можна трактувати як духовну музику в прямому сенсі цього слова. Це продиктовано сакральними скульптурами Ґеорґа Пінзеля. На слухачів чекає музика, яка змушує думати, аналізувати, ставити собі запитання про високе, духовне, те чого бракує в повсякденному житті. Саме таким є «Звучання Пінзеля».

Прем'єрне виконання подарують львівська органістка та солістка Органного залу Надія Величко разом із Ukrainian Festival Orchestra під батутою Івана Остаповича. У репертуарі оркестру твори від епохи бароко до наших днів. Але головною своєю метою Ukrainian Festival Orchestra ставить створення якісних записів української класики та її промоцію у світі.

«Станьте свідком народження нового! Величне поєднання органа та оркестру, таємнича постать митця та безсмертне мистецтво, що твориться тут і зараз», — запрошують в Органному залі.

Концерт відбудеться 18 грудня о 19:00 за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: