В Україні хочуть вакцинувати проти коронавірусу до 2 мільйонів осіб щотижня

вакцина66
Фото ілюстративне

Коли у світі та в Україні з'явиться вакцина проти коронавірусної хвороби COVID-19, то зокрема в нашій державі планують проводити до 2 мільйонів щеплень на тиждень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу в четвер, 17 грудня.

Він зазначив, що вакцинація проти недуги здійснюватиметься на базі кабінетів щеплень та через мережу сімейних лікарів. Окрім цього, у відомстві метикують над створенням мобільних бригад з імунізації.

«Ми плануємо робити — це на базі існуючих кабінетів щеплень. Станом на грудень 2020 року в Україні 11 346 кабінетів щеплень. Також ми плануємо зробити мобільні бригади з імунізації за умови забезпечення всіма необхідними засобами для здійснення вакцинації. Мобільні бригади в усіх регіонах, виходячи з тієї кількості, яку ми плануємо зробити, будуть здатні здійснювати до 190 тисяч щеплень на тиждень, це тільки мобільні бригади», — розповів Степанов.

За його словами, вакцинація відбуватиметься також через мережу сімейних лікарів.

«У нас на сьогодні в сімейній медицині працює 23 795 лікарів первинної медичної допомоги. Вони також будуть залучені до вакцинації. Розрахункова можливість щодо здійснення щеплень — ми можемо робити більше ніж 2 млн щеплень на тиждень, якщо будуть залучені всі, й ми це розрахували, виходячи з кількості часу, яке необхідне для проведення щеплень та інших складових», — додав очільник МОЗ.

Раніше Максим Степанов розповів, що Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусної хвороби COVID-19 наприкінці першого – початку другого кварталу 2021 року, однак неї зможуть скористатись тільки вразливі категорії населення. Станом на зараз відомо, що в нашій державі це майже 21 мільйон осіб, яких вакцинуватимуть першочергово. Йдеться про людей із груп ризику — населення старшого віку, медичних працівників, військових тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: