Командувачу Повітряних сил вручили підозру через катастрофу АН-26

АН 26
Сергій Дроздов / фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань вручило командувачу Повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову підозру в недбальстві у справі катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині.

Про це пише «Українська правда».

Командиру військової частини та керівнику польотів військової частини – у порушенні правил польотів.

Правоохоронці кажуть, що слідство триває і ступінь вини і відповідальність кожного військового, який мав відношення до експуатації літака АН-26, ще буде перевірятись.

У ДБР кажуть, що експертизи вказують на можливі порушення не лише з боку цих трьох підозрюваних. Підозрюваних не затримали. Слідство планує звертатись до суду для обрання їм запобіжних заходів. Яких саме – поки не повідомили.

«В ході проведених у кримінальному провадженні великого комплексу слідчих дій… отримано беззаперечні докази, які вказують на те, що порушення правил підготовки польотів, порушення правил польотів та порушення правил експлуатації літальних апаратів мали системний і систематичний характер...

Держава має надати на сьогоднішній день жорстку кримінально-правову оцінку діям тих осіб, які шляхом свого недбальства і шляхом свідомого порушення правил польотів допустили настання катастрофи літака, допустили загибель наших курсантів…

Ці порушення були допущені як на стадії підготовки польотів, оскільки були допущені на борт особи, які взагалі там не мали бути. Як на стадії здійснення польоту, коли політ дозволявся з порушенням правил експлуатації літального апарату і правил здійснення польоту.

Так і на стадії, коли була вже кризова ситуація, керівництвом польотів не було вжито достатніх і адекватних заходів для того, щоб уникнути цієї катастрофи», - йдеться у повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: