У МЗС назвали пріоритети України на прийдешні 10 років

мзс
фото6 відкриті джерела

Пріоритетами України в економічному розвитку на наступні 10 років є підтримка експортувального бізнесу, співпраця з українцями за кордоном та забезпечення економічної безпеки країни.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає пресслужба відомства.

«Країна повинна навчитися заробляти гроші. Коли ми навчимося заробляти, заводити гроші в країну і берегти їх всередині країни, тоді ми станемо дійсно сильною державою», – заявив він.

Також міністр зазначив, що забезпечення безпеки України є не менш важливим завданням, оскільки дозволить привернути увагу інвесторів.

«Коли інвестори враховують різні фактори, безпека є одним з найбільш важливих факторів для прийняття рішення про інвестиції. Тому я працюю над безпекою країни. Думаю, в найближчі 10 років це питання, на жаль, буде вкрай важливим», – додав він.

Крім того, важливо також налагодити співпрацю з українцями, які живуть за кордоном.

«Мільйони українців, які в різний час виїхали і яких ми називаємо «зарубіжними українцями», повинні залишатися невід’ємною частиною України, українського народу. У діаспорі захований величезний економічний потенціал, і я маю на увазі аж ніяк не перерахування зароблених коштів за кордоном сім’ям або на підтримку України, а побудова синергії для економічного розвитку», – зазначив Кулеба.

Загалом, повідомив Кулеба, за 2020 рік вдалося переналаштувати дипломатичну систему на предметну практичну допомогу українському бізнесу за кордоном.

«Падіння світової торгівлі і розірвання усталених ланцюгів постачання товарів в 2020 році призвело до того, що деякі країни стали більш відкритими і гнучкими у своїй торговельній політиці. Українські дипломати змогли скористатися цими можливостями для допомоги українському бізнесу Для отримання нових сертифікатів і дозволів для українських експортерів на ряді іноземних ринків», – заявив очільник МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: