У Чорній кам’яниці відкрили експозицію Музею історії Львова

Камяниця
Фото: ЛОДА

Експозиція Музею історії Львова презентує майже 750 автентичних пам’яток з 30-ти фондових збірок Львівського історичного музею. Серед них чимало раритетів.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Всі вони пов’язані з містом та його соціумом — свідками та учасниками його творення.

Лейтмотив нової експозиції: Львів — стародавнє місто, політичний та економічний центр на пограниччі релігій та культур, носії яких сформували його неповторний та унікальний образ.

«Сьогодні у нас епохальна подія не лише для Львова чи Львівщини, а й для цілої України. Адже не щодня відкривається новий музей, не щодня відкривається музей у відреставрованій пам’ятці архітектури кінця XVI століття. Кілька років тому ми отримали грант посольства Сполучених Штатів. Отримавши 275 тисяч доларів, стільки ж доклали власно зароблених коштів. Ми поставили перед собою амбітне завдання і реалізували його. Музей власної історії є платформою суспільного діалогу. Ми не хочемо показувати історію Львова хронологічно та прямолінійно, ми прагнули показати мозаїчність, багатокультурність багаторелігійність міста», - розповів директор Львівського історичного музею Роман Чмелик.

«Музей історії Львова» представить відвідувачам артефакти в єдиному просторі, умовно розділеному на три рівні (поверхи) та одинадцять тематичних блоків. На стінах вздовж сходів представлено хронологію Львова. Візуальний ряд експозиції доповнюють світлини, виконані у більшому форматі з оригіналів, що зберігаються у фондах. Для кожного тематичного розділу створено спеціальні мультимедійні кіоски, які містять додаткові відомості про окремі експонати, їхні деталізовані описи, фотографії, карти.

Серед експонатів: символічні ключі від міста, печатки магістрату, інавгураційні ланцюги президента та мера, макет ренесансної ратуші, цехові відзнаки, королівські грамоти, стародруки, продукція монетного двору, роботи знаних скульпторів, малярів, ювелірів, меморіальні речі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: