Перевезення до населених пунктів Львівської ОТГ будуть на умовах, які діють у Львові

ОТГ
Фото з відкритих джерел

Йдеться про пільгове перевезення та вартість проїзду, натомість «обласні» маршрути, які зараз курсують до сіл і селищ, що увійшли до Львівської ОТГ, обслуговують їх на інших умовах.

Йдеться про пільгове перевезення та вартість проїзду, натомість обласні маршрути, які зараз курсують до сіл і селищ, що увійшли до Львівської ОТГ, обслуговують їх на інших умовах.

Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Станом на сьогодні ми маємо постанову Кабміну, яка прийнята у червні, про створення Львівської міської територіальної громади. Також маємо законодавчі документи, які регламентують діяльність ОТГ. Відповідно, зараз змінюється законодавча база і механізм транспортних перевезень мешканців, які проживають на території ОТГ.

До 1 січня 2021 року на території Львівської ОТГ діють угоди на перевезення, які були укладені Львівською ОДА. Зокрема є 12 маршрутів і є угоди, укладені з перевізниками на ці маршрути. Та ці угоди мають діяти до 1 січня.

На території Львова діє відповідний типовий договір на перевезення, де зазначено, що є пільгові перевезення, тобто має бути відшкодування міста за пільгове перевезення, діє відповідний тариф — це 7 грн. Натомість за чинними договорах, які є в ОДА з перевізниками, що працюють у населених пунктах, які увійшли до ОТГ, немає компенсації за пільгове перевезення, і вартість проїзду є різною — 15−17 грн.

Для того, щоб забезпечити якісне транспортне сполучення з населеними пунктами, які увійшли до Львівської ОТГ, у жовтні цього року ми прийняли рішення виконавчого комітету про затвердження 9 автобусних маршрутів, які мають курсувати до сіл, селищ і містечок, які будуть в ОТГ. З них 4 маршрути — це продовження чинних, а 5 нових. Зараз ми подали всі документи в поліцію для погодження паспортів маршрутів. Після погодження цих паспортів, будемо виносити на розгляд виконавчого комітету проєкт рішення, щоби терміном на три місяці укласти тимчасові угоди з перевізниками, аби забезпечити перевезення на території ОТГ на умовах, які передбачені нашими нормативними документами, тобто які діють на території міста Львова, а з 1 січня будуть діяти на території ОТГ. Це і можливість пільгового перевезення, і вартість проїзду 7 грн.

Далі будемо оголошувати конкурс, щоби відповідно до чинного законодавства його провести та визначити перевізників на ці маршрути вже на довший період», – розповіла Ірина Маруняк.

Нагадаємо, у Львівській ОДА заявили, що Львівська міська рада не підписала угоди з перевізниками, які обслуговують маршрути, що увійшли до Львівської ОТГ. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: