У трамвайному депо на Сахарова облаштують новий громадський простір

простір
Фото з сторінки організаторів у фейсбук

У Львові розпочалися роботи по новому громадського простору Lem Station. Він розташується на місці депо по вул.Сахарова. Також тут буде музей львівського метро, електрифікації Львова, вхід у Полтву, та інтерактивна online квест-кімната «Аватар».

У Львові розпочалися роботи по новому громадського простору Lem Station. Він знаходиться на місці депо по вул.Сахарова. Також тут буде музей львівського метро, електрифікації Львова, вхід у Полтву, та інтерактивна online квест-кімната «Аватар».

Квест-кімнату визнали однією з десяти найкращих в світі, - про це повідомляють організатори на своїй сторінці у фейсбук.

Реконструкцію планують завершити у наступному році.

«Простір названий в честь відомого письменника Stanislaw Lem. Він народився та виріс у Львові. Будучи хлопчаком Лем не раз «шатав» це депо. То ж назва для нового простору цілком «в стилі Експлорер».

В глибині депо стоїть сучасна радянська будівля. Це колишня компресорна станція. Тут планували подавати повітря в шахту майбутнього Львівського метро. Союз розпався, компресори продали а будівля пустувала. Зараз вона тимчасово використовується як склади. Прямого входу в метро там вже немає, засипали багато років тому. Після реконструкції тут буде сучасний арт-центр.

Також вхід у Полтву тут є. І попри нього навіть трамвай їздить. Багато років цей вхід стояв заварений листом металу. Нові господарі приробили до листа завіси. Тепер п’ятеро чоловік можуть «легко» привідкрити вхід до таємниці Львівських підземель!

Відкинувши кришку ми побачили глибоке провалля. Воно веде в одну з приток Полтви – «Вулька». Чому провалля – бо сходи давно забрала вода. Останні десять років, які ми досліджуємо Полтву, тут ніхто нічого не робив. Але з драбиною можна акуратно спуститися.

В планах є замінити важкі металеві двері на сучасні скляні. Так працівникам Львівводоканалу буде простіше їх піднімати. А відвідувачі зможуть полюбуватися що є в них під ногами. Це буде перший вхід у Полтву «відкритий для світу».

Сині «Аватари» ходили територією депо останні сто плюс років. То ж для подібної квест-кімнати це як «намолене» місце. Дуже радий шо Project Avatar Online все вдалося. Чекатимемо продовження квесту у Музей загиблих літаків. AirCrash museum..

Ну і наостанок повний ексклюзив. Нам показали де колись розташовуватися кімната для тортур КГБ . Їх офіс був якраз через дорогу. Людей таємно приводили по Полтві. На крики підозрюваних ніхто уваги не звертав.  Бо всі думали шо там радянський стоматкабінет», - розповіли організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: