Українці масово повертаються з ЄС на зимові свята

заробітчани
Фото ілюстративне

Останнім часом кількість осіб, що перетинають український кордон, значно зросла, і кілька днів пасажиропотік за добу фіксувався на рівні майже 90 тис. мандрівників.  

Про це повідомляють у пресслужбі Держприкордонслужби України.

У листопаді і на початку грудня український кордон перетинали близько 50 тис. людей за добу.

«Зростання пасажиротранспортного потоку в передноворічний період є традиційним. Наприклад, торік у цей самий період пасажиропотік становив майже 300 тис. осіб за добу. Воно значною мірою спричинене суттєвим збільшенням кількості громадян України, які в’їжджають з країн Європейського Союзу, де з 25 грудня розпочинається період різдвяно-новорічних свят і вихідних», – йдеться у повідомленні.

Найбільше пасажиропотік зріс в усіх працюючих пунктах пропуску на кордоні з Польщею, а також у пунктах пропуску в Закарпатській області.

У Держприкордонслужбі України наголошують на необхідності дотримання карантинних обмежень, що діють на кордоні під час в’їзду в Україну.

«Державна прикордонна служба України попереджає, що після новорічно-різдвяних свят традиційно зростає пасажиропотік на виїзд з України. Просимо охочих перетинати в цей період державний кордон ретельно вивчати актуальні карантинні обмеження в тій країні, куди ви прямуєте, а також країнах, які проїжджатимете транзитом. Наприклад, днями офіційні джерела Польщі повідомили про запровадження в країні національного карантину від 28 грудня 2020 року до 17 січня 2021 року», – зазначають у прикордонному відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: