Росія оголосила нацгвардійця Марківа у міжнародний розшук

Марків
Фото МВС України

Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив українському нацгвардейцу Віталію Марківу звинувачення в причетності до вбивства російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі у травні 2014 року та оголосив його в міжнародний розшук.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Слідчий комітет РФ

«З урахуванням показань свідків та інших матеріалів кримінальної справи винесено постанову про пред'явлення обвинувачення Марківу у скоєнні злочину, передбаченого п.п. «е», «ж», «л» ч. 2 ст. 105 КК РФ, відповідальність за який передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Марків оголошений у міжнародний розшук, за клопотанням слідства судом відносно нього заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться у повідомленні.

Попри виправдальний вирок Міланського апеляційного суду у справі про вбивство Роккеллі, СК РФ наполягає на вині Марківа у двох смертях під Слов'янськом на початку конфлікту, спровокованого самою Росією.

За версією росіян, Марків 24 травня 2014 року перебував на позиції в районі гори Карачун поблизу Слов'янська і передав командуванню Збройних Сил України «для нанесення артилерійського удару» координати російського громадянина Миронова, італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі і французького журналіста Вільяма Рогуелона, які «прибули для фотозйомки наслідків збройного конфлікту і слідували в напрямку залізничного переїзду смт. Андріївка».

Як стверджує СК РФ, Марків «здійснив у зазначених осіб постріли з автомата Калашникова, щоб до початку артилерійського обстрілу вони не могли залишити територію в спробах сховатися», а в результаті «спровокованого Марківим артилерійського удару» Роккеллі та його перекладач Миронов загинули, а Рогуелон отримав поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: