Підприємства харчової галузі цьогоріч реалізували на 18% більше продукції

харчова промисловість
Фото з відкритих джерел

На території Львівської області в сфері виробництва харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів виробничу діяльність здійснюють понад 200 підприємств.

На території Львівської області в сфері виробництва харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів працює понад 200 підприємств, - про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Харчова промисловість об’єднує у своєму складі десятки підгалузей, основними серед яких є: м’ясопереробна, молокопереробна, хлібопекарська, жироолійна, борошномельна, плодоконсервна, кондитерська, виробництва напоїв, цукрова, соляна, готових кормів для тварин, спиртова, лікеро-горілчана, пивоварна, тютюнова, інших харчових продуктів.

«Провідна роль у складі переробної промисловості належить саме харчовій галузі, оскільки її функціонування спрямовується на переробку сільськогосподарської сировини та задоволення потреб населення в продовольстві. Важливість даної галузі полягає у тому, що продукція, яка виробляється харчовими підприємствами, належить до товарів першої необхідності, тому користується постійним попитом. Глобальний попит на продовольство продовжує зростати, навіть під час пандемії, зокрема росте й потреба в експорті продуктів харчування, тому вітчизняні підприємства харчової промисловості покликані прискорено інтегрувати свою діяльність і на європейський ринок», - зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко.

Індекс обсягів виробництва харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів за січень-листопад 2020 року до відповідного періоду 2019 року становить 114,5 %.

Загалом за 10 місяців 2020 року підприємства Львівщини реалізували продукцію на загальну суму 29,4 млрд грн. що на 18 % більше до відповідного періоду 2019 року. У структурі реалізованої промислової продукції області галузь займає третю частину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: