Львівські лікарі пересадили печінку, а також серце й дві нирки

1 трансплантація
Фото: ЛМР

Ще одне серце, дві нирки та печінку від посмертного донора пересадили в лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова цієї неділі. Трансплантацію печінки виконали вперше на теренах Західної України.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Як розповів керівник міської лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, донором стала 47-річна жінка, яку госпіталізували з розривом аневризми. Її рідні - мама та син, що навчається в семінарії, одразу дали згоду на донорство задля порятунку інших життів.

«Печінку пересадили 39-річній жінці із Житомира, що мала цироз. Така хвороба не піддається лікуванню, тому єдиним виходом для пацієнтки є трансплантація. Для проведення операції ми запросили колег із Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Це — вкрай непроста операція, і вона тривала близько восьми годин», — розповів Олег Самчук, керівник лікарні швидкої допомоги.

Одночасно у трьох інших операційних медики лікарні пересаджували серце та нирки. Серце отримав 45-річний одесит, оскільки його серце постраждало після інфаркту, тому єдиним шансом на порятунок було саме донорське серце. До операції залучили також колег з Інституту серця. Трансплантацію виконували спільно з кардіохірургами лікарні швидкої допомоги.

Нирки отримали мешканці Тернопільської області - 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Нові нирки запрацювали ще на операційному столі.

Станом на сьогодні пацієнти, що отримали донорські органи, почуваються добре.

Саме цей рік запам’ятається як рік прогресу трансплантології у Львові та Україні, драйвером яких стала лікарня швидкої допомоги міста Львова, переконаний мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: