Мешканці Солонки вимагають скасувати рішення сільради щодо будівництва багатоповерхівок

121196751_2783915825229470_942951265044794672_n

Львівський окружний адміністративний суд розгляне справу щодо визнання протиправним та скасування рішення Солонківської сільської ради про затвердження детального плану території, де сьогодні зводять багатоповерхівки.

Мешканці села Солонка звернулися до суду через будівництво, яке ведеться поруч з їхніми оселями. Оскільки, згідно із генеральним планом, на вулиці Роксоляни мали б зводити особняки не вище двох поверхів, натомість будують багатоповерхівки. Проєкт детального плану території був затверджений 15 квітня нинішнього року на сесії Солонківської сільської ради. Зведенням житла займається ТОВ «БісанБуд».

Як раніше писала ІА Дивись.info у статті «Будівельні фокуси: як замість особняків у Солонці будують багатоквартирний будинок» у Солонці триває незаконне будівництво, жителі села борються самотужки, не маючи можливості отримати підтримку ДАБІ, що вже понад пів року не здійснює свої контрольні функції та як наслідок маємо безліч проблемних забудов по всій Україні.

Зараз мешканці села звернулися до Львівського окружного адміністративного суду про оскарження детального плану території.

Натомість проти недобросовісного забудовника відкрита кримінальна справа та ведеться слідство.

Як ми писали раніше, будівництво ведеться із низкою порушень, а колишня влада на чолі з Віталієм Ткачуком сприяла у видачі забудовнику документів. Сьогодні ж місцеві мешканці розраховують на підтримку та захист інтересів громади нового голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича, який переміг на виборах, набравши понад 50% голосів виборців. Селяни переконані, що новий голова повинен виправити наслідки прийнятих в порушення законних вимог попередньою владою рішень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: