Землетрус в Хорватії забрав щонайменше сім життів

1111111
Наслідок землетрусу в Петрині

У середу вранці, 30 грудня, ще три землетруси сколихнули Хорватію, яка переживає поштовхи третю добу поспіль. 

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Vecernji List.

Потужність землетрусів склала 4,7, 4,8 та 3,9 бала за шкалою Рихтера. 

Епіцентр першого землетрусу, що стався о 6:15 ранку, знаходився за 12 кілометрів на північний захід від Сісака і заліг на глибині 8 кілометрів. Його сильно відчули жителі Петрині, яка напередодні найбільше постраждала від стихійного лиха, а також Загреба, Великої Гориці та Карловаця. За ним о 6:26 ранку відбувся другий, сильніший землетрус силою 4,8 бала, а потім був трохи слабший - 3,9. Після цього багато громадян вийшло на вулиці Сісака.

Після руйнівного землетрусу у вівторок багато жителів Петрині, Сісака та околиць провели ніч просто неба, гріючись біля вогню. Деякі ночували в машинах та мокрих від дощу наметах.

«Доброго ранку, нам не добре. Сьогодні вранці о 6:15 нас вразив третій, якщо не четвертий землетрус - коротший, але сильний. Все, що ще не впало, падає з руїн Петрині», - прокоментував стихію Даринко Думбович, міський голова Петрині.

Щонайменше 7 людей загинули внаслідок землетрусу, який сколихнув країну 29 грудня. Його магнітуду оцінили від 6,2 до 6,4 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр знаходився поблизу міста Петриня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: