Степанов розповів, за яких умов Україна отримає вакцину Sinovac

вакцина66
Фото ілюстративне

Згідно з контрактом, Україна отримає вакцину проти коронавірусної хвороби COVID-19 компанії Sinovac Biotech, якщо її ефективність становитиме не менше 70%.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 31 грудня.

«Оскільки компанія повинна оприлюднити найближчим часом (а саме ми очікуємо 7 січня) результати своїх клінічних досліджень у Бразилії, і вже будуть вони зведені єдино по всіх решта країнах, то у нас у контракті передбачено, що вакцина повинна мати ефективність не менше 70%», - сказав він.

За його словами, активна частина перемовин з виробником вакцини тривала з вересня 2020 року. Окрім цього, компанія Sinovac розробила вакцини проти гепатиту А і В, а також вірусів грипу, включаючи пташиний, і паротиту.

«Вакцина Sinovac Biotech, назва цієї вакцини проти коронавірусу - CoronaVac. Це інактивована вакцина, яка випускається у шприці та зберігається при температурі +2 - +8 градусів. Ті дані, які оприлюднені, проведені клінічні випробування у різних країнах. Так, третя фаза клінічних випробувань була проведена у Бразилії. Там було 13 тис. 60 добровольців. Проміжні дані цих результатів повинні бути оприлюднені», - додав міністр.

Дослідження також проводились в Індонезії і Туреччині.

«Вакцину компанії Sinovac Україна може закуповувати у США чи Великій Британії, країнах ЄС або Бразилії», - додав Степанов.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання в Україну в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech від COVID-19 обсягом 1,9 млн доз за ціною 504 грн за дозу. Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, хто в першу чергу отримає вакцину від Sinovac.

Перша партія вакцини від Sinovac Biotech становитиме 700 тисяч доз і буде поставлена в Україну протягом 30 днів після її офіційної реєстрації, її отримають безкоштовно лікарі та люди в групі ризику відповідно до національного плану вакцинування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: