Україна може отримати китайську вакцину вже цієї зими, – Зеленський

2578577
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна отримає вакцину від китайської компанії Sinovac Biotech в найкоротші терміни.

Люди зможуть отримати її тільки після офіційної реєстрації.

Про це йдеться в повідомленні Зеленського в офіційному каналі Telegram, передає Цензор.НЕТ.

«Великий плюс цієї вакцини в тому, що її розробка не була заполітизованим завданням. Вона не використовується для просування чиїхось геополітичних амбіцій. Це ще один факт. Просто надійна вакцина задля життя, а не політична пропаганда заради вигоди», – вважає Зеленський.

Він зазначив, що вакцина буде в Україні «в найкоротші терміни».

«Люди отримають її лише після офіційної реєстрації. Зараз практично всі вакцини проходять етап юридичної легалізації в рідних юрисдикціях. Але контрактують вакцини вже на цьому етапі – бо велика черга й великі сподівання на їхню дієвість. Реєстрація можлива вже на початку січня або в країні-виробнику, або в одній з країн Європи, або у Сполучених Штатах. Реєстрація повинна бути такою, щоб не викликала жодного сумніву. Це ще один факт. Тож, абсолютно реально отримати вакцину вже цієї зими», - додав президент.

За його словами, контракт підписаний ще до реєстрації, оскільки «так роблять всі країни світу і з усіма вакцинами».

«Контрактують обсяг, коли зрозуміло, що буде надійний препарат, а постачання та щеплення починають відразу після завершення офіційних процедур. Аби не гаяти дорогоцінний час», - додав Зеленський.

За його словами, спочатку Україна отримає 1,9 мільйона доз Sinovac.

«Це на додачу до 8 мільйонів доз, які ми гарантовано одержимо через глобальний механізм COVAX. Також працюємо над тим, щоб збільшити постачання через COVAX до 16 мільйонів доз. Але продовжуємо переговори й з усіма іншими виробниками вакцин проти ковіду, чия продукція визнана світом як ефективна та безпечна», - додав глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: