У 2020 році на Львівщині нагородили 425 спортсменів і тренерів

спорт
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

Торік на Львівщині 235 спортсменів та 190 тренерів отримали грошові винагороди за призові місця на офіційних змаганнях національного та міжнародного рівня.

Премії у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівська ОДА вручала атлетам щоквартально, передає пресслужба відомства.

«Отримали грошові винагороди також тренери, які готували спортсменів до змагань. Загальна сума, на яку виплатили нагород у 2020 році, складає 1️ мільйон 797 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Найбільшу винагороду у першому кварталі отримав Гліб Кігітов, який здобув золото на чемпіонаті Європи зі стрільби кульової серед юніорів. Також високі нагороди отримають чемпіонка України зі стрільби кульової Ольга Болонна, переможець Зимового чемпіонату України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків Дмитро Шеремет, чемпіони України з велоспорту серед дорослих Андрій Ганзін, Микита Яковлев, Валерій Романенко, Олександр Кривич, Мар’ян Канака та Анна Луцик, а також чемпіонка України з настільного тенісу серед дорослих Соломія Братейко.

У другому кварталі винагороди отримали волейболісти клубу «Барком-Кажани». На момент завершення чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2019-2020 через пандемію коронавірусу волейболісти Львівщини були першими у рейтинговій таблиці, таким чином ставши переможцями. Також відзначили преміями спортсменок гандбольного клубу «Галичанка», які стали переможницями чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги минулого сезону.

Найбільший розмір премії за підсумками третього кварталу отримали бронзовий призер Кубку світу з веслування Віталій Вергелес та триатлоністка Софія Прийма, яка здобула 4 медалі на чемпіонатах України. Серед тих, хто отримав майже 10 тисяч гривень, веслувальниці Іванна Андрухів та Марта Жеплінська, легкоатлети Орися Дем’янюк та Роман Ростикус та чемпіонка України зі стрільби кульової Юлія Коростильова.

Найбільший розмір премії, 18 тисяч гривень, за підсумками четвертого кварталу отримала 14-річна Каріна Сидорак. Наприкінці листопада гімнастка Львівського фахового коледжу спорту стала чемпіонкою Європи та срібною призеркою Чемпіонату Європи 2020.  Каріна також стала срібною призеркою чемпіонату України з художньої гімнастики.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: