У 2020 році ринок праці знизився на третину

праця

Минулоріч внаслідок коронакризи на ринку праці попит на фахівців впав на третину - у першу хвилю локдауну відкритими були до 42% вакансій у порівнянні з 2019 роком.

Минулоріч внаслідок коронакризи на ринку праці попит на фахівців впав на третину - у першу хвилю локдауну відкритими були до 42% вакансій у порівнянні з 2019 роком, - про це пише «Економічна правда».

Як свідчать дані сайту пошуку роботи work.ua, у середньому кожен місяць в Україні відкритими були майже 45,7 тис вакансій. У 2019 році цей показник становив майже 62,8 тис пропозицій.

У період найбільш жорсткого локдауну, квітні та травні, попит на ринку праці впав понад як уполовину. У квітні він становив 47% проти квітня-2019, у травні - лише 42%.

З поступовим зняттям карантинних обмежень ринок повертався на докризовий рівень і майже його досяг. У грудні 2020 року на сайті work.ua було 53,6 тис вакансій – лише на 5% менше, ніж у грудні 2019 року. Дії уряду стосовно зміни карантинних обмежень та настроїв роботодавців повністю корелюються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: