Євросоюз відтермінував для українців введення платного дозволу на в'їзд

222

Введення обов'язкового отримання платного дозволу на в'їзд до Європейського Союзу без візи для громадян України, яке було заплановано на 1 січня 2021 року, перенесли на 2022 рік.

Введення обов'язкового отримання платного дозволу на в'їзд до Європейського Союзу без візи для громадян України, яке було заплановано на 1 січня 2021 року, перенесли на 2022 рік, - про це пишуть «Українські Новини».

«Очікують, що фактичне впровадження в дію Європейської інформаційної системи авторизації подорожей (ETIAS) відбудеться у 2022 році. Раніше дійсно звучала дата 2021, однак Євросоюз переніс цей термін на 2022. Лише в 2022 році громадяни України повинні будуть заповнити заявку на ETIAS перед поїздкою в Євросоюз», - йдеться у повідомленні.

У представництві нагадують, що вони введені не тільки для України.

«Система буде застосовуватися до громадян третіх країн, які користуються безвізовим режимом з ЄС. Таким особам потрібно буде отримати попередній дозвіл на поїздку шляхом подачі онлайн-заявки.

На сьогодні ​​плата встановлена у розмірі 7 євро для заявників у віці від 18 до 70 років, для інших – безкоштовно.

Не пізніше, ніж за 4 дні до поїздки в онлайн-системі необхідно буде повідомити персональні та контактні дані (інформацію про свої проїзні документи, місце проживання, освіта, робота і так далі) для оцінки потенційних міграційних або безпекових ризиків. Видача авторизації на подорож має зайняти кілька хвилин за відсутності записів в базах правоохоронців.

Дозвіл буде дійсним протягом 3 років або до закінчення терміну закордонного паспорта на поїздки до 90 днів. 

У разі відмови у в'їзді через систему можна буде подати апеляцію на її рішення», – пишуть «УН».

Представництво пояснює, що попередня авторизація дозволить превентивно ідентифікувати осіб, які можуть представляти міграційну загрозу або загрозу безпеці, і підвищить захищеність кордонів Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: