Поліція відкрила справу проти окупантів, які затримали українців у Криму

333
Фото: Національна поліція

Поліція Криму відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі 120 громадян України на території тимчасово окупованого півострова.

Про це повідомляють у МВС у Facebook.

«Ввечері 11 січня під виглядом перевірок документів та автомобілів 120 представників кримськотатарського народу фактично були незаконно затримані окупаційними «правоохоронцями» з метою недопущення їх присутності в судовому засіданні у «справі Хізб ут-Тахрір», що відбулося сьогодні зранку в Ростові-на-Дону», - йдеться у повідомленні.

Головне управління поліції Криму внесло за цим фактом відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі).

Процесуальне керівництво у вказаній справі здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Нагадаємо, що російський суд у вівторок в Ростові-на-Дону засудив трьох кримських татар до 13-18 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в тероризмі на релігійній основі. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із ганебним рішенням суду Росії.

Окупанти понад 8 годин утримували на Керченському мосту близько 120 кримських татар, щоб не випустити їх з Криму на суд в російському Ростові-на-Дону.

Айдера Джаппарова, Енвера та Різу Омерових затримали в анексованому Криму 10 червня 2019 року. У порушення норм міжнародного права чоловіків перемістили на територію Росії до м. Ростов-на-Дону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: