У Львові та Києві впровадять аеромедичну евакуацію пацієнтів, - МОЗ

an225_1551859590_1
Зображення ілюстративне; джерело: Державний музей авіації

У 2021 році в Україні розпочинається проєкт щодо впровадження підрозділів цивільної аеромедичної евакуації.

Спершу їх запускатимуть у Львові та Києві, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 13 січня.

«Ми запускаємо такий проект, як створення єдиного аеромедичного простору в Україні. Це надзвичайно важливий елемент, зокрема, з точки розвитку системи трансплантації. Цього року ми починаємо проект про впровадження цивільної аеромедичної евакуації в Україні», - сказав Степанов.

Зокрема, додав міністр, у лютому та квітні МОЗ ініціює запуск двох пілотних проєктів в аеродинамічної евакуації у Львові та Києві. Цивільну аеромедичну евакуацію запустять після ухвалення відповідної постанови урядом.

Власне, йдеться про один із етапів так званого транспортування пацієнта, що вимагає екстреної медичної допомоги. Зокрема, мова про трансплантацію. Досі невирішиним залишається питання логістики органів, які будуть пересаджувати хворим. Раніше коментарі ІА Дивись.info кардіохірург Тарас Рудик розповів, що
питання логістики стосується не лише розвитку наземного транспорту — має бути ще й повітряний транспорт, розроблені правила перельоту із органами на борту та створені фіксовані сполучення між містами чи країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: