Депутат Львівської мерії заявив на Іллю Киву, який пропагандував комуністичну символіку

кива
Фото з відкритих джерел

Вчора, 13 січня, Ігор Шолтис, депутат Львівської міської ради офіційно звернувся до Генеральної прокуратури та МВС України щодо порушення закону про декомунізацію одним з нардепів України.

Львівський депутат виявив порушення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» 31 грудня 2020 року народним депутатом України 9-го скликання Іллею Кивою в прямому ефірі телеканалу NewsOne. Аналогічне порушення трапилось 3 січня цього року, Ілля Кива на особистій фейсбук-сторінці опублікував відео, де він демонструє символіку комуністичного тоталітарного режиму та нецензурно висловлюється.

Кива Ілля Володимирович, пропагуючи символіку комуністичного тоталітарного режиму, порушив Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а саме Статті 3 п. 1 та Статті 4 п. 1 вищевказаного Закону України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/317-19#Text).

На думку Ігоря Шолтиса, народному депутатові Ілля Кива неодноразово поводив себе аморально. Чим вчинив наругу над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму та завдав моральної шкоди першому.

В заяві Ігор Шолтис просить про наступне:

  1. Прийняти та невідкладно зареєструвати цю заяву про вчинення злочину, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
  2. Розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства у зв’язку із вчиненням дій, які мають ознаки складу злочину.
  3. Повідомити письмово у встановленому законом порядку про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування злочину.

Нагадаємо, саме Ігор Шолтис здійснив громадське затримання правопорушника з комуністичною символікою у Львові, що стало передумовою антиукраїнських провокацій Іллі Киви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: