Уряд передає закупівлю вакцин проти COVID-19 міжнародній організації – офіційно

111
Фото ілюстративне

На позачерговому засіданні Кабінет міністрів України забрав функцію закупівлі вакцин від держпідриємства «Медзакупівлі України» і передав процес міжнародній організації Crown Agents.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в п'ятницю 15 січня.

«Вона матиме повноваження, зокрема, на укладання контрактів, відповідно до проведених попередньо Міністерством охорони здоров'я, керівництвом держави перемовин, а також логістичний супровід вантажів»,уточнив Степанов. 

Сам міністр сказав, що вітає таке рішення: 

«Міністерство охорони здоров'я працює з цією організацією з 2015 року, але можу сказати, що з 2020 року, відколи з цією організацією працюю безпосередньо я, то Crown Agents займається закупівлею медичних виборів, лікарських засобів, і в тому числі вакцин, і все відбувається достатньо чітко, а постачання відбувається в терміни».

Степанов назвав дві причини: 

«Перше, робота ДП «Медичні закупівлі» є вкрай неефективна.

Неефективною я вважаю саме організацію роботи з боку керівництва цієї компанії. 

Створення цього державного підприємства мало єдину мету – здійснення прозорих ефективних медичних закупівель», - сказав міністр.

За словами міністра, із 483 позицій, які ДП «Медичні закупівлі» повинні були закупити в 2020 році, 108 позицій не було закуплено.

За інформацією джерел «Української правди. Життя», компанія Crown Agents бере відсоток за послуги від 4,5% до 5% від контракту. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: