В «Укренерго» заявили, що аварійних відключень світла наразі не планують

світло
Фото ілюстративне

В «Укренерго» заявили, що попри прогнозоване різке похолодання до -17 градусів протягом 16-20 січня та брак вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ, запровадження так званих «віялових відключень» електроенергії наразі не планується.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Зазначається, що для проходження «цього складного періоду» НЕК «Укренерго» визначило низку заходів для балансування енергосистеми і покриття додаткового навантаження в години ранкового та вечірнього максимумів споживання.

«Ключовими заходами є збільшення виробництва електроенергії на ГЕС та ГАЕС, а також підвищення рівня навантаження теплових електростанцій (ТЕС).

При цьому, зважаючи на те, що сьогодні на складах ТЕС та ТЕЦ запаси вугілля станом на 14 січня дорівнюють 688 тис т при мінімально необхідних 900 тис т, включення в роботу додаткових енергоблоків теплових електростанцій може бути здійснено на резервному паливі (газ, мазут)», - пояснили в «Укренерго».

«Зважаючи на появу в пресі публікацій щодо нібито можливості введення графіку аварійних відключень (так звані «віялові відключення»), повідомляємо, що такі заходи наразі не плануються», - наголосили у компанії.

У НЕК наполягають, що використання іншого інструменту - графіків обмеження потужності (ГОП) - «не має жодного відношення» до так званих «віялових відключень» і не передбачає відключення споживачів.

«Натомість він передбачає зниження потужності споживання окремих промислових підприємств, де це є можливим, без порушення їхніх технологічних процесів.

Застосування такого інструменту оператором системи передачі заздалегідь погоджується з Міністерством енергетики на випадок непередбачуваної втрати значного обсягу генерації в енергосистемі в період пікових навантажень. При цьому, виходячи з поточної ситуації в енергосистемі, введення таких графіків під час періоду низьких температур також не планується», - пояснили в компанії.

Нагадаємо, що раніше екснардеп Сергій Висоцький поширив у Facebook лист від «Укренерго» до в.о. міністра енергетики щодо погодження, за необхідності, застосування графіків обмеження споживання електричної потужності у зв'язку з можливим дефіцитом потужності в ОЕС України до 1700 МВт з 7:00 до 22:00 на період з 14 по 19 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: