Біля берегів Туреччини затонув російський корабель, на борту були українці

a59862f-0
Фото: УП

17 січня біля узбережжя Чорного моря на півночі Туреччини затонуло суховантажне судно "Арвін" під російським прапором.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на AP.

Губернатор провінції Бартін оголосив про аварію судна біля Інкума на півночі Туреччини та заявив, що працівники аварійних служб намагаються врятувати людей на трьох рятувальних човнах.

Район, де затонув суховантаж, зазнав сильних дощів, снігу та сильного вітру. "Погодні умови погані, і рятувальні команди також мають проблеми з посадкою", — цитує чиновника турецьке офіційне агентство Anadolu.

Як відомо, суховантаж "Арвін" прямував до болгарського міста Бургас.

Як пише УП, власником потонулого корабля вказана Arvin Shipping LTD з Одеси. Оператором судна виступає одеська компанія Tesoro Marine LLC.

Судно було побудоване як радянське, раніше ходило, зокрема, під російським прапором. Однак останні кілька років ходить під прапором Республіки Палау.

Представники турецької влади попередньо повідомляли про 15 членів екіпажу, для порятунку яких розгорнули операцію. Пізніше уточнили, що на борту корабля було 13 осіб, двоє з яких загинули. При цьому зазначалося, що всі члени екіпажу є росіянами.

У свою чергу МЗС України повідомило, на борту Arvin було 10 українців та 2 росіян.

“Біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin із 10 українцями та 2 іноземцями на борту. 6 осіб врятовані, 2 загинули. Пошуково-рятувальна операція щодо 4 моряків триває”, — написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: