Чому не видають «пакунків малюка», - Мінсоцполітики

пакунок малюка

Затримка із видачею «пакунків малюка», відомих також як бебі-боксів в Україні пов'язана зі зміною організації, що їх закуповує.

Про це у відповідь на інформаційний запит РБК-Україна повідомили в Міністерстві соціальної політики та зазначили, що вживають заходів для прискорення видачі пакунків.

Міністерство нагадує, що закон про видачу бебі-боксів набув чинності 24 жовтня 2020 року, але до 31 грудня за їх закупівлю і видачу відповідало Управління ООН. З 1 січня 2021 року закупівля повинна була здійснюватися відповідно до Закону «Про публічні закупівлі».

При цьому зазначено, що проєктну угоду з Управлінням ООН Міністерство соціальної політики підписало тільки 30 грудня, а закупівля “пакунків малюка” була здійснена 31 грудня.

Мінсоцполітики заявляє, що на сьогодні національна соціальна служба «уточнює адреси постачань» бебі-боксів в районні центри соцзабезпечення для видачі сім’ям, в яких діти народилися в період з 24 до 31 грудня.

Решта «пакунків малюка» будуть розподілені по пологових будинках і перинатальних центрах. Коли це буде зроблено, Мінсоцполітики не повідомляє.

«Мінсоцполітики вживаються всі необхідні заходи для прискорення доставки пакунків малюка», – йдеться у відповіді на запит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: