Львів'ян просять допомогти зібрати кошти на харчування важкохворим дітям

діти
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Львівські благодійники закликають небайдужих допомогти зібрати кошти на «особливу» вечерю для важкохворих та невиліковнохворих дітей.

Про це повідомляє Благодійний фонд «Крила надії» у фейсбук.

«Сьогодні за святковим столом зберуться родини на традиційну другу святу вечерю. Після спільної молитви господині запрошуватимуть скуштувати кутю, а тоді борщ чи грибну юшку, вареники чи голубці. Та не кожен святковий стіл складається із 12-ти страв. Поруч з нами живуть діти, у яких буде особлива вечеря. Це діти із невиліковними діагнозами, для яких звичайна їжа – недоступна розкіш. Для того, щоб сповільнити вплив хвороби, жити та розвиватись, вони потребують спеціалізованого медичного харчування. Інша їжа для них шкідлива або просто не засвоюється», – йдеться у повідомленні.

Їхній святковий стіл – це висококалорійні каші та напої, суміші для зондового та розчини для внутрішньовенного харчування. Витрати на закупівлю такої «їжі» – виключно клопіт батьків та опікунів, і без допомоги благодійників вони не можуть її придбати.

Залежно від особливостей здоров’я, щомісячно для однієї важкохворої дитини лише на харчування потрібно від 3 до 11 тис. грн. Є діти, яким підходять виключно певні суміші, яких в Україні просто немає.

За словами благодійників, до кінця січня спецхарчування ще є, проте, що їстимуть діти, коли запаси вичерпаються, наразі не відомо.

«На допомогу розраховують 70 важкохворих дітей. Місячна потреба для закупівлі спецхарчування – 350 тис. грн», – додають вони.

Допомогти хворим діткам можна у кілька способів:

  • Підписатися на «регулярний платіж» на одну чи більше банок харчування щомісяця, інструкція тут.
  • Переказати кошти на рахунок фонду (призначення платежу – «На їжу дітям»):

5169330520555712 – карта

UA543253210000026000060442841 код ЄДРПОУ 35620901

для переказів з-за кордону https://www.liqpay.ua/uk/checkout/i12274216434

  • Купити спецхарчування в аптеці чи супермаркеті і передати нам: «Нова Пошта», Львів, склад 5, БФ «Крила надії», 0503709002.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: