Шмигаль переконує, що український «локдаун» – один із найм’якших у Європі

локдаун
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Український карантин – один із найбільш м’яких серед 18 європейських країн, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль президенту Володимиру Зеленському під час селекторної наради щодо COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

«Ми порівняли 18 європейських країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників. Для прикладу, в Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині – 85,1, у Греції – 84, в Австрії – 78, у Польщі – 71. Україна серед 18 країн посідає 16-те місце й має індекс жорсткості 61,5. Тобто в нас один з найнижчих показників жорсткості карантинних обмежень», - заявив у повідомленні Шмигаль.

12 січня міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомляв, що Україна належить до переліку країн із найбільш м'якими карантинними обмеженнями, згідно з індексом Оксфордського університету. 

Наша країна у цьому рейтингу близька до Хорватії, Швейцарії, Бельгії та Франції. 

Натомість найсуворіший карантин запровадили в Італії:  загальнонаціональний локдаун супроводжується комендантською годиною. 

Немчінов також наголосив, що у низці країн Європи ввели ще більш суворий та тривалий карантин через новий штам COVID-19 та перевантаження медичної системи, тоді як Україна не змінювала плани щодо посиленого карантину з 8 до 24 січня включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: