В Україні мають працювати понад пів тисячі трансплант-координаторів

лікарі
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

У Єдиній державній інформаційній системі з питань трансплантацій зареєстровано 54 трансплант-координаторів станом на початок нинішнього року.

За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, Україні необхідно щонайменш 500 фахівців, що вестимуть роботу стосовно формування переліку пацієнтів, які чекають на трансплантацію, повідомив він під час брифінгу в понеділок, 18 січня.

Він пояснив, протягом найближчого періоду кількість залучених до роботи системою ЕДІСТ трансплант-координаторів значно зросте.

«Ми оцінили кількість трансплант-координаторів, яка необхідна для країни і ми вважаємо, що кількість цих фахівців повинна бути на рівні не менше 500», - розповів Степанов.

Читайте також: Вдихнути життя, або Чому система трансплантацій в Україні не працює

Нагадаємо, торік в Україні анонсували масштабні зрушення у сфері трансплантацій в Україні. У МОЗ кажуть, що за кілька років в країні має настати трансплантаційна незалежність. Окрім цього, незабаром у двох українських містах — Києві та Львові — евакуйовуватимуть тяжких хворих після ДТП гелікоптерами. Це також необхідно для перевезення органів, необхідних для трансплантації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: