Щороку близько тисячі дітей в Україні діагностують рак, - Степанов

рак

Кожного року в Україні близько тисячі дітей в Україні діагностують злоякісні новоутворення.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 22 січня.

Читайте також: Реалії дитячої онкології під час карантину

«За останніми даними, щороку кількість дітей, у яких виявляють злоякісне новоутворення – це близько однієї тисячі дітей. Цей показник на злоякісне новоутворення в Україні дорівнює 14,7 на 100 тисяч дитячого населення», - розповів Степанов.

Як зазначає міністр, в Україні понад 30 закладів охорони здоров'я надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу дітям зі злоякісними новоутвореннями.

Степанов розповів, що національна стратегія контролю онкологічних захворювань до 2030 року, зокрема передбачає розвиток високоякісної, скоординованої та доступної діагностики й лікування онкологічних захворювань у дітей на основі мультидисциплінарного підходу.

Читайте також: Щороку від онкозахворювань помирає до 80 тисяч людей, – МОЗ

«Для досягнення цієї мети ми запланували запровадження навчання з дитячою онкологією та онкогематологією у педіатрів та сімейних лікарів для підвищення рівня виявлення дитячого раку та покращення моніторингу результатів лікування», - зазначив міністр.

Також відбувається реорганізація системи закладів медичної допомоги дітям з злоякісними новоутвореннями, поступово діагностику та системне лікування злоякісних новоутворень у дітей буде зосереджено у національних, міжрегіональних дитячих онкологічних центрах найвищого рівня допомоги та експертизи.

«Буде імплементовано відповідно до європейських стандартів вимогу допуску до лікування злоякісних новоутворень у дітей лише ті заклади охорони здоров'я, які лікують щонайменше 30 випадків злоякісних новоутворень у дітей на рік», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: