Професорка з Києва, яка обурилася через закон про мову, звернулася до Зеленського (відео)

57366707_2113429335358832_2233820681152233472_o
Фото з Fb.

Професорка Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Євгенія Більченко, яку обурив закон про мову, записала відеозвернення до президента Зеленського.

Євгенія Більченко – доктор культурології, кандидат педагогічних наук, професор кафедри культурології факультету філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, сама себе зараховує до так званого «русского міра». 18 січня на своїй сторінці у Фейсбуку вона опублікувала допис щодо норм закону про мову, які вступили у дію 16 січня і зокрема передбачають, що обслуговування споживачів має відбуватися державною мовою.

У своєму дописі вона називає Україну американською колонією, а закон «ланкою в ланцюзі, черговим опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії». І додає, що тепер свідомо переходить на російську.

Цей допис на сторінці Євгенії Більченко зібрав понад 3700 коментарів, значна частина з яких вкрай негативна.

Учора, 24 січня, жінка записала відеозвернення до Володимира Зеленського і стверджує, що їй буцімто погрожують звільненням у навчальному закладі, де вона працює, а також звідусіль лунають погрози.

Читайте також: Українською, будь ласка, або Чому українська мова досі доводить своє право на існування

Більченко постійно нагадує президенту його слова, сказані під час новорічного звернення. А також жінка звернулася до своїх колег, аби вони стали на її захист.

Раніше Євгенія Більченко наголошувала, що в Україні після подій Революції Гідності утворився тоталітарний режим, а до влади прийшли олігархи та нацисти, а також що у війну на Донбасі називала «громадянською».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: