Степанов підбив підсумки «січневого» локдауну та похвалився результатами

степанов9

За минулий тиждень в Україні виявили понад 30 тисяч хворих на коронавірус, а це на 14 тисяч менше, ніж тижнем раніше. Тому такі результати можна вважати досягненням локдауну.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 25 січня.

«За минулий тиждень було виявлено 30 612 випадків (захворювання - ред.) на коронавірусну хворобу. Це майже на 14 тисяч менше, ніж було позаминулого тижня. Окреме питання — тестування. На минулому тижні було зроблено 144 280 тестувань методом ПЛР, а також 20 207 досліджень на виявлення антигену так званими "швидкими" тестами, експрес-тестами, які є в сімейних лікарів», - повідомив Степанов.

За його словами, з нового року в Україну було поставлено майже 1,5 мільйона експрес-тестів сімейним лікарям. Відтак, є всі можливості робити максимальну кількість ПЛР-тестувань.

Він також додав, що українські лабораторії можуть здійснювати близько 75 тисяч тестувань щодоби.

Додамо, минулої доби, 24 січня,  в Україні зафіксовано 2 516 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 95 дітей та 87 медпрацівників. Із детальною статистикою по регіонах можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, що від сьогодні, з понеділка, 25 січня, закінчилась дія жорсткого карантину, себто локдауну, який Уряд впровадив з 8 по 24 січня нинішнього року. Однак відтепер по всій території країни діятимуть карантинні обмеження «помаранчевої» зони в межах адаптивного карантину. ІА Дивись.info нагадує, що працюватиме, а що — ні. З переліком можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: