Студентка хоче, щоб її відрахували через викладачку, яка принизила українську мову

студ виклад
фото з Fb

Студентка першого курсу магістратури Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Марія Прошковська попросила її відрахувати через антиукраїнські меседжі її викладачки, професорки Євгенії Більченко.

Про це сама студентка написала у Фейсбуці.

«Публічна заява від мене, як студентки 1 курсу магістратури факультету філософії і суспільствознавства (спеціальність культурологія) Національного педагогічного університету України ім.Драгоманова. Прошу керівництво університету відрахувати мене за власним бажанням в зв’язку з повною відсутністю реакції на події останніх днів, пов’язані з публічними висловлюваннями професорки культурологіі Євгенії Більченко», - написала у соцмережі студентка.

Прошковська додала, що її хвилює не лише особиста позиція Більченко, а й те, що вона системно «промиває мізки» молоді, у якої викладає. За словами жінки, цим професорка займається не лише в аудиторіях, але й у лекціях, які оприлюднює на YouTube.

«Прямо в фейсбук заявляє також про те, що вона разом з керівництвом університету «підтирається скаргами», які на неї надходять. І питання тут не тільки в її особистій позиції, а ще і в тому, що вона доволі м’яко, але системно промиває мізки студентам. Викладаючи гуманітарні дисципліни філософського спрямування не важко транслювати ті чи інші особисті погляди як істину. Достатньо подивитись на YouTube її лекції, що є частиною учбової програми на теми, пов’язані в сучасністю. Я пройшла Революцію Гідності, допомагала армії і цивільним, виховую свого сина в повазі і любові до України, а тому просто не можу вчитись далі у Євгенії Більченко та в університеті, який паплюжить всі принципи державної вищої освіти і на 7 році війни закриває очі на подібні резонансні речі», - наголосила дівчина.

Вона також зауважила, що проти будь-яких цькувань, погроз, оцінок зовнішності чи постановки віртуальних діагнозів. А також, вважає, що викладачка має право на будь-яку думку, окрім тої, що суперечить законодавству України.

Нагадаємо, професорка Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Євгенія Більченко, яку обурив закон про мову, записала відеозвернення до президента Зеленського.

У своєму дописі вона називає Україну американською колонією, а закон «ланкою в ланцюзі, черговим опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії». І додає, що тепер свідомо переходить на російську.

Читайте також: Українською, будь ласка, або Чому українська мова досі доводить своє право на існування

Цей допис на сторінці Євгенії Більченко зібрав понад 3700 коментарів, значна частина з яких вкрай негативна. 24 січня, жінка записала відеозвернення до Володимира Зеленського і стверджує, що їй буцімто погрожують звільненням у навчальному закладі, де вона працює, а також звідусіль лунають погрози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: