З лютого Укрпошта змінює правила оформлення посилок за кордон

укр пошта

Із 1 лютого цього року Укрпошта приєднується до світових поштових операторів, які обмінюються попередніми електронними митними даними про міжнародні поштові відправлення з товарними вкладеннями. 

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Для цього клієнти пошти мають оформлювати митні декларації онлайн у особистому кабінеті користувача, мобільному застосунку чи системі АРІ. 

Вимога поширюється на оформлення митних декларацій на міжнародні відправлення з товарними вкладеннями, що відправляють в рекомендованих бандеролях, посилках, рекомендованих дрібних  пакетах, мішках «М», міжнародних поштових відправленням з оголошеною цінністю.

Із березня до цього списку приєднаються і міжнародні відправлення EMS, що також стануть доступними для оформлення онлайн.

Користувачам, які прийдуть до відділення з паперовими деклараціями, запропонують додаткову послугу з передруковування даних з таких декларацій. Вартість додаватиметься до вартості тарифу відправлення. Відправлення, на яких не буде електронної інформації, на сортуванні в Укрпошті та країнах-отримувачах оброблюватимуть у другу чергу. До того ж поштові оператори інших країн залишають за собою право не приймати такі міжнародні відправлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: