Львів поглиблюватиме співпрацю з Німеччиною

нім

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, - про це повідомляють у пресслужбі мерії.

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, - про це повідомляють у пресслужбі мерії.

Обговорили, зокрема, досвід міста в боротьбі з коронавірусом, а також можливості для поглиблення співпраці Львова й міст Німеччини у сферах освіти, охорони історичного середовища й бізнесу.

«Ми першими в Україні створили штаб оперативного реагування в умовах загрози епідемії, щодня приймали швидкі рішення, моніторили ситуацію в країні та світі. А ще — за 3 тижні ургентно зробили відділення для інфікованих COVID-19 на 350 місць і першими в Україні запровадили доплати для лікарів, які працюють із хворими або захворіли під час роботи з ними. Тож коли в одних містах були проблеми із забезпеченням лікарями, у нас такої проблеми не було», — розпочав Андрій Садовий. Відтак, обговорили із послом шляхи подолання постковідної кризи в економіці та туризмі.

Також мер підняв тему освіти та важливості вивчення іноземних мов у школах. За його словами, у Львові є 3 середні навчальні заклади з поглибленим вивченням німецької, учні яких потребують якісного живого спілкування з її носіями, аби покращити володіння мовою. Тож міський голова звернувся до пані посла з проханням посприяти в цьому.

«У нас дуже активна мережа шкіл і вчителів німецької. Ми залюбки допоможемо Львову, аби діти мали можливість вільно спілкуватися з носіями мови», — зауважила пані посол.

Опісля поспілкувалися про плани щодо розвитку Львова на найближчі роки у сферах інфраструктури, транспорту, культури, спорту та економіки. Зокрема, бізнес-омбудсмен Львова Сергій Кіраль представив Анці Фельдгузен програму просування експорту і проєкти, які мають намір реалізувати в місті за умовами державно-приватного партнерства.

Водночас пані посол поділилась планами щодо залучення німецьких міст, які є партнерами українських міст, до допомоги новоствореним територіальним громадам.

Довідка

Анка Фельдгузен - надзвичайний та повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні. Раніше також працювала в Інституті політичних досліджень у Парижі, Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини та Відомстві федерального президента Німеччини. Отримала Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (Україна, 22 серпня 2020) за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва і плідну громадську діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: