Помер головний режисер Львівського театру ляльок Підцерковний

7
Фото з відкритих джерел

Сьогодні вночі, 27 січня, помер головний режисер Львівського театру ляльок Володимир Підцерковний

Про це повідомляють на фейсбук сторінці театру.

«Із сумом повідомляємо, що сьогодні вночі відійшов у вічність головний режисер театру Володимир Євгенійович Підцерковний. Світла пам'ять!», -  йдеться у пості.

Довідка 

Володимир Євгенійович Підцерковний  приєднався до команди театру 2017-го року на посаду головного режисера. Пан Володимир навчався у Київському державному інституті культури ім. О. Корнійчука, а згодом  у Рівненському  державному  інституті культури на режисерському відділенні.

У 2008-му році закінчив  Державну академію керівних кадрів культури і мистецтв , інститут післядипломної освіти, курс  – особливості організації та управління діяльності театрів у сучасних умовах.

У 1975 –  отримав  посаду завідувача клубом у селі Переросля, Рівненської області, аж доки не пішов до армії.

З 1977-го по 1978-й –  був актором Рівненського обласного театру ляльок, у 1991-му році почав працювати художнім керівником Центру дозвілля «Шлях» у м. Рівне.

1996 – режисер-постановник Рівненського  обласного театру ляльок.

У 1998 – отримує посаду головного режисера Рівненського обласного театру ляльок, де працює по 2003-й рік.

З 2003-го по 2017-й  – працював головним режисером Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки.

За час роботи в театрах Володимир Євгенійович створив понад сорок вистав для дітей, юнацтва та дорослих, котрі і досі живуть на сценах театрів країни. Низка поставлених ним вистав брала участь у численних вітчизняних та міжнародних фестивалях, зокрема у Білорусі, Литві, Молдові, Польщі, де отримували як спеціальні, так і головні нагороди.

Також  пан Володимир знає багато мов: вільно володіє українською, польською, російською, перекладає з білоруської, болгарської, словацької, сербської та французької.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: