Львівська філармонія запрошує на фестиваль «Bach contemporary»: програма

BACH CONTEMPORARY

Останній місяць зими розпочнеться у Львівській національній філармонії фестивалем BACH CONTEMPORARY, події якого зруйнують стереотипи глядачів про музику німецького генія. Вони покажуть, наскільки вона, навіть через 300 років, є актуальною та цікавою.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Шість концертів BACH CONTEMPORARY оздоблять зиму вишуканою класикою композиторів із різних куточків світу та епохальними музичними хітами останніх років.

Ініціатором створення і проведення фестивалю є українська органістка Олена Мацелюх. У його подіях візьмуть участь справжні майстри своєї справи - українські музиканти-віртуози.

Майже усі концерти BACH CONTEMPORARY супроводжуватимуть візуалізації: художниця-імпровізаторка Олена Куц із допомогою різних технік (графіка, живопис, піскова анімація) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

Програма

Концерт-відкриття

01.02.2021 / 18:00

Концертний зал Людкевича

На концерті-відкритті звучатимуть композиції Йоганна Себастьяна Баха, якому й присвячений фестиваль. Олена Мацелюх та Меланія Макаревич доведуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівняною й особливою.

Маленька нічна серенада

02.02.2021 / 18:00

Концертний зал Людкевича

Вже у 20 років Бах був визнаним одним із найкращих органістів Європи. А органна музика відіграє у його творчості неабияку роль.

Мистецтво гри на цьому інструменті впродовж багатьох століть захоплювало й приваблювало багатьох, а відомі композиції класичної музики, що звучать у виконанні органа, отримують неочікуване звучання.

Переконатись у цьому допоможуть Світлана Позднишева і Ольга Стрілецька.

Бах & Вівальді

02.02.2021 / 20:00

Концертний зал Людкевича

Ви запитаєте: «А що такого особливого в Бахові і Вівальді? Чому їх називають геніями?» Відповіді - у їхній неперевершеній музиці.

На сцені Львівської національної філармонії музику Баха і Вівальді доповнять живопис від Ольги Куц та поезія у перекладі з італійської Богдана Котюка.

Еолова арфа

03.02.2021 / 18:00

Концертний зал Людкевича

Чудові композиції музичних геніїв, мелодії, які ще довго закарбуються у пам’яті, вражаючі темброві поєднання арфи, фагота, органа і фортепіано, живописні картини, які доповнять неперевершені звучання.

Органна фантазія

03.02.2021 / 20:00

Концертний зал Людкевича

Вечір органної музики від київської органістки Юлії Ландау міститиме композиції Йоганна Себастьяна Баха, Луї В'єрна, Богдана Котюка, Фелікса Нововейського та Марселя Дюпре.

Симфорок

04.02.2021 / 18:00

Концертний зал Людкевича

ПРЕМ'ЄРА! RockOrganum

ОРГАН У КОМПОЗИЦІЯХ R&B, HEAVY METAL, SWING, COOL and FUSION у супроводі оркестру та фортепіано

Дивовижний вир музичних емоцій, драйвове шоу стане вишенькою на торті фестивалю «Bach Contemporary». Muse, Radiohead, Rammstein, Arctic Monkeys, System of a down, Marilyn Manson, The Cranberries, Queen, Pink Floyd, Imagine Dragons та ще багато інших хітів від улюблених виконавців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: