У Львові планують відкрити денний центр допомоги постраждалим від насильства та кімнату для занять із дітьми

до
Фото ілюстративне

У Львові працюють над розвитком комплексної допомоги тим, хто постраждав від насильства. В місті уже діють кризові кімнати та спеціальний притулок для допомоги таким людям, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

У Львові працюють над розвитком комплексної допомоги тим, хто постраждав від насильства. В місті уже діють кризові кімнати та спеціальний притулок для допомоги таким людям, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

У планах — відкрити денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також — «зелену кімнату» для корекційних занять із дітьми.

Як розповіли в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, у Львові уже працюють кризові кімнати та притулок.

Так, у кризові кімнати оперативно поселяють жінок чи матерів із дітьми, що постраждали від домашнього насильства. У цих приміщеннях вони перебувають лише кілька днів. Після чого, у разі потреби, їх переселяють у притулок, де жертви насильства можуть перебувати більш тривалий термін. Загалом є 4 кризові кімнати, які розраховані на 10 ліжкомісць.

Притулок — ще одна нова установа соціального спрямування для жінок чи матерів із дітьми, що постраждали від домашнього насильства. В установі жінки чи діти, які туди потрапили, отримують: підтримку: зокрема, психологічну, інформаційну чи юридичну; безпеку: адресу цієї установи не розголошують для того, аби кривдники не мали можливості знаходити своїх жертв; комфорт: вони житимуть у гарних умовах, бо усі кімнати, а їх є 10, світлі, відремонтовані й обладнані усім необхідним, є також чудова кухня і сангігієнічні приміщення. У кожній кімнаті, до слова, перебуватиме по 2 особи.

Тобто у Львові є місце, у якому жінки, що довго перебували у кризі, потерпали від насильства, але, водночас, знайшли у собі сили повідомити про це поліцію чи соціальні служби, зможуть заспокоїтися, зібратися, зрештою, відпочити, і з часом повернутися до нормального життя. І тут їм у цьому допоможуть.

На цьому робота не зупиниться. У планах — відкрити денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також «зелену кімнату» для корекційних занять із дітьми.

Функціонуватиме денний центр допомоги, а також «зелена кімната», у Львові на вул. Лінкольна, 57. Уже виділено приміщення. Його площа понад 160 м2. Загальна вартість проекту (виготовлення проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт приміщень) — 1,5 млн грн. З них 100 тис грн уже освоєно у 2020 році. Ще 1,4 млн грн — кошти, які передбачено у проекті бюджету розвитку 2021 року. Планується, що ці об'єкти запрацюють до кінця 2021 року.

«Денний центр — це місце, куди зможуть приходити постраждалі від домашнього насильства особи, щоб поспілкуватися з психологом, відвідати групові заняття — розповісти про свій досвід та обговорити проблеми, побувати на семінарах та тренінгах, отримати первинну юридичну допомогу тощо. „Зелена кімната“ для корекційних занять з дітьми — окреме затишне приміщення для взаємодії із дітьми, які стали свідками чи постраждали від насильства», — розповів керівник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: