Що потрібно знати учасникам про реєстрацію на ЗНО

зно
Фото ілюстративне

Сьогодні, 1 лютого, розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. У 2021 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більше п'яти навчальних предметів. 

Сьогодні, 1 лютого, розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. У 2021 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більше п'яти навчальних предметів. 

Про це повідомляють на освітньому порталі Osvita.ua.

Як правильно обрати предмети і зареєструватись для проходження тестування?

- Державна підсумкова атестація і ЗНО

Випускникам шкіл та учням (студентам) закладів професійно-технічної та вищої освіти, які у 2021 році здобувають повну загальну середню освіту, результати зовнішнього незалежного оцінювання із чотирьох навчальних предметів, обраних під час реєстрації, буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Першим обов'язковим тестом є українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (як оцінка ДПА зараховується частина тесту з української мови).

Другим обов'язковим предметом є математика (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Третій предмет для складання ДПА пропонується на вибір: тест з історії України (частина тесту «Період XX – початок XXI століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Випускники 2021 року також можуть додатково обрати п'ятий предмет для складання зовнішнього незалежного оцінювання з переліку предметів ЗНО.

- Результати ЗНО і вступ до закладів вищої освіти

У 2021 році для вступу до закладу вищої освіти на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів на спеціальності, для вступу на які необхідно пройти творчий конкурс).

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році, залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом. 

Перелік сертифікатів, необхідних для вступу на певну спеціальність, можна знайти за посиланням.

Випускники шкіл минулих років можуть обрати від 1 до 5 предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання на свій вибір.

- Реєстрація на ЗНО

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів і коледжів реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти. Для цього необхідно підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти.

Випускники минулих років мають можливість зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Реєстрація учасників ЗНО триватиме до 5 березня. Водночас комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО мають бути надіслані закладами освіти до 1 березня 2021 року включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: