Шмигаль розповів про старт щеплень проти COVID-19

dfr
Фото ілюстративне

Україна почне вакцинацію проти COVID-19 у лютому препаратом компаній «Pfizer» і «Biontech», українцям колотимуть лише безпечні вакцини, запевнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна почне вакцинацію проти COVID-19 у лютому препаратом компаній «Pfizer» і «Biontech», українцям колотимуть лише безпечні вакцини, - про це повідомив прем'єр міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 3 лютого.

«Минулого тижня я наголошував, що у лютому буде розпочато процес імунізації українців безпечною вакциною. Уряд має чіткий план вакцинації і забезпечення наших громадян безпечними вакцинами – і ми рухаємося за цим планом. 

Уже у найближчі тижні Україна отримає вакцини компанії Pfizer/Biontech, це 117 тисяч доз вакцини у рамках програми COVAX, які будуть використані в першу чергу для лікарів…

Це тільки старт. Уже в лютому – на початку березня ми очікуємо на значно більші поставки. До нас буде завезена тільки перевірена та безпечна вакцина, яка пройшла всі необхідні клінічні випробування та затверджена в інших розвинених країнах.

Усім, хто захоче зробити безкоштовне щеплення, така можливість буде надана у відповідності з національним планом вакцинації. Інфраструктура для організації самого процесу вакцинації вже підготовлена і буде розгортатися поступово», - розповів прем'єр.

Нагадаємо, що раніше прем'єр повідомив, що в Україні загалом працюватиме 500 мобільних бригад, перші 50 почнуть роботу вже в лютому. 

На початковому етапі буде розгорнуто 1500 кабінетів щеплень та 50 центрів у великих містах, а загалом буде працювати більше 4000 кабінетів щеплень по всій країні, поінформував Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: