У ЄС підтримують санкції проти телеканалів «пулу Медведчука» - Точицький

європ

Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький заявив, що у Європейському Союзі «надзвичайно схвально» поставилися до запровадження Україною санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна».

Про це дипломат заявив на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, - пише «Укрінформ».

«Можу сказати, що вже сьогодні, починаючи з самого ранку, і з вчорашнього вечора, надзвичайно схвально поставилися у Європейській комісії і Службі зовнішньої політики до вчорашнього рішення Ради національної безпеки по наших санкціях (проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» - ред.). Це поки що неофіційна реакція, однак я думаю, що в ході візиту прем’єр-міністра до Брюсселя ми почуємо і офіційну реакцію. Важливо правильно все це позиціонувати», - сказав Точицький.

Коментуючи загалом питання санкцій ЄС, дипломат зауважив, що воно «залишається чутливим». На думку Точицького, «нам варто чітко формулювати досьє, якщо ми хочемо мати більш ефективну реакцію Європейського Союзу».

2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника — народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112» припинено.

Читайте також: Нардеп Козак і ОРДЛО: що стало причиною санкцій на телеканали

Прессекретар Президента Юлія Мендель поінформувала, що вказане рішення РНБО ухвалено відповідно до статті 5 закону України «Про санкції», постанови Верховної Ради № 2589–VIII від 4 жовтня 2018 року та пропозицій Служби безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: