Степанов запевнив, що умови нового карантину будуть м’якшими

11111
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов наголошує, що загальні умови адаптивного карантину, який уряд планує запровадити до 30 квітня, будуть більш м’якими.

Про це повідомив Степанов на зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації, пише «Укрінформ».

«Ми вже розробили відповідний нормативний акт, яким регламентуються надалі всі карантинні обмеження. Карантин плануємо продовжувати до 30 квітня, також будуть загальні умови, які будуть м’якші, ніж на сьогоднішній день. Ми пом’якшуємо їх виходячи з сьогоднішньої ситуації», - сказав Степанов

Міністр наголосив, що жорсткі карантинні обмеження, так званий «червоний» рівень епіднебезпеки, можуть ввести на території окремого регіону, якщо одночасно два показники перевищують норму. Наприклад, заповненість ліжок з киснем перевищить 65% або темпи зростання захворюваності за останні 7 днів перевищать 50%.

За словами Степанова, наразі жодна область чи регіон не відповідають критеріям, за якими вводиться «червоний» рівень епіднебезпеки.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня, і скоріш за все, це - не кінцевий термін.

Тоді прем’єр зазначав, що пом’якшення або зміни карантину можливі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: