Мерія закликає мешканців бути обережними через нависання буруль та снігу

бур
Фото ілюстративне

Комунальні служби міста у ці дні обстежують будинки на утворення буруль та нависань снігу і усувають небезпечні ділянки, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Комунальні служби міста у ці дні обстежують будинки на утворення буруль та нависань снігу і усувають небезпечні ділянки, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Мешканців міста просять бути особливо обережними. Небезпечні ділянки, де це можливо, оббивають із залученням альпіністів та спеціальних вишок, також обгороджують сигнальними стрічками. Однак, об`єми робіт є значними, тому комунальники працюватимуть найближчі дні над зняттям буруль та шапок снігу.

Мерія також просить мешканців місті надавати допомогу та сприяти комунальним службам, особливо, коли для знаття снігу та буруль необхідно пройти у помешкання чи на балкон.

«Усі вихідні комунальні служби працювали над тим, аби зняти бурулі та нависання снігу на дахах, де вони утворились. Залучаємо і спеціальних альпіністів, і вишки, адже є місця, де зняти ці нависання дуже не просто», — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

У період танення бурульки можуть ламатися та падати — це небезпечно для пішоходів. Тому слід дотримуватися певних правил при пересуванні вулицями міста. Сильні снігопади та зміни температури сприяють утворенню бурульок на покрівлях споруд. У період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи біля будинків та біля високих дерев. Спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та снігових мас. Необхідно перебувати на відстані 3−5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Бурулька, що летить з висоти, може травмувати або навіть нанести травми з летальними наслідками. Складність травм залежить від розмірів крижаної глиби. Найбільше небезпечні їх загострені кінці. Варто дотримуватися обережності та не підходити близько до стін будівель. Завжди звертайте увагу на огороджені ділянки тротуарів та не заходьте в небезпечні зони.

Снігопади та потепління можуть викликати схід снігу з дахів будівель. Схід снігової маси, що скупчилася на даху, дуже небезпечний! Як правило, така маса неоднорідна за своїм складом та містить як рихлі маси підталого снігу, так і шматки криги, що злежався, часто значного об'єму і маси. Одним з чинників, що запобігають утворенню бурульок та сходу сніжних мас, є регулярне і своєчасне видалення снігу з дахів. При виявленні бурульок, що висять на даху вашого будинку або великого скупчення снігу, необхідно звернутися в обслуговуючу організацію. Працівники комунальних служб повинні відреагувати на ваше повідомлення.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, необхідно дотримуватися заходів безпеки:

  1. Не наближатися до будівель, з яких можливий схід снігу, падіння бурульок, не дозволяти цього дітям.
  2. При виявленні бурульок, що висять на даху вашого будинку, необхідно звернутися в обслуговуючу організацію.
  3. Звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.
  4. За наявності огорожі небезпечного місця не проходити через нього.
  5. Якщо на тротуарі видно сліди снігу, який тільки що впав, або крижані горбки від води, що крапала з бурульок, це вказує на небезпеку цього місця.
  6. Обов’язково попереджайте про небезпеку дітей.

«Шановні мешканці, не забувайте про небезпеку у зимовий період. При пересуванні вулицями міста не забувайте попереджати про небезпеку інших пішоходів. Виконання цих правил збереже вам здоров`я та життя», — апелюють в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: