Оперу «Лис Микита», номіновану на Шевченківську премію, тепер можна переглянути онлайн

лода
Фото: ЛОДА

Львівська національна опера презентувала відеоверсію вистави для сімейного перегляду «Лис Микита» сучасного українського композитора Івана Небесного за мотивами казки Івана Франка, - про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Львівська національна опера презентувала відеоверсію вистави для сімейного перегляду «Лис Микита» сучасного українського композитора Івана Небесного за мотивами казки Івана Франка, - про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Тож батьки разом із своїми дітьми мають змогу переглянути онлайн оперуіз вражаючим візуальним рядом, неймовірними масками та костюмами персонажів, феєрією світла, 3D-анімацією, повітряними гімнастами.

Опера «Лис Микита» доступна для перегляду на YouTube каналі театру за посиланням. 

Вихід відеоверсії вистави присвятили «дню народженню»опери, а саме – першій річниці з її світової прем’єри 21 лютого 2020 року на сцені Львівської національної опери. «Лис Микита» був написаний композитором Іваном Небесним на ексклюзивне замовлення театру в рамках програми розвитку генерального директора-художнього керівникат еатру Василя Вовкуна «Українськийпрорив».

Знаково, що опера одразу ж стала справжнім українським сімейним бестселером, який щоразу збирає наповнені зали захоплених глядачів.

Наприкінці 2020 року виставу та її постановників – лібретиста та режисера Василя Вовкуна, композитора Івана Небесного та художницю костюмів Ганну Іпатьєву було номіновано на здобуття Національної премії України імені Т. Шевченка.Назначимо, що нагородження переможців традиційно відбувається 9 березня, у день народження Тараса Шевченка.

Відеоверсія вистави була здійснена за підтримки Українського культурного фонду.

А от переглянути «Лиса Микиту»на живо на сцені Львівської національної опери можна вже 21 лютого – в день першої річниці прем’єри опери відбудуться одразу дві вистави, о 14:00 та 19:00.

Квитки на оперу «Лис Микита» І. Небесного можна придбати у касі театру та за посиланням.

Довідково

Опера «Лис Микита» була написана Іваном Небесним спеціально на замовлення театру, з ініціативи лібретиста та режисера Василя Вовкуна. Від моменту пропозиції, композитор працював над нею три роки.

Оперу постановники рекомендують для сімейного перегляду із дітьми шкільного віку, адже за начебто дитячою казкою та розважальним сюжетом, гумором і пригодами хитрого Лиса, ховаються гострі та завжди актуальні соціальні питання.

В оркестрі, поряд із традиційними інструментами, колоритно звучать українські народні – цимбали, бандура, ліра і трембіта. Диригент-постановник опери – американський диригент українського походження Теодор Кучар, диригентка – Ірина Стасишин,хормейстер – Вадим Яценко. Опера містить хореографічні номери і акробатику на повітряних полотнах, хореограф–Марчелло Алджері (Італія). Художника світла для цієї постановки запросили із Литви – це Арвідас Буйнаускас, який зокрема співпрацює з групою «Океан Ельзи».

Чи не вперше в українській сучасній опері використані новітні технології 3D-мапінгу, які створили Світлана Рейніш та Юрій Костенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: