До переліку «Доступні ліки» додали препарати для профілактики інсульту

лікиз
ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою ліки для первинної й вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє пресслужба Нацслужби здоров'я України.

«У реєстр додали 3 нові міжнародні непатентовані назви (24 нові торгівельні назви). Це - ацетилсаліцилова кислота, ніфедипін та варфарин. Препарати призначені для профілактики гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда. Зокрема, й пацієнтам, які уже перенесли ці захворювання», - вказано у повідомленні.

Загалом кількість ліків у новому реєстрі зросла на 33 позиції. На сьогодні їх - 297. Повністю безоплатними є 93 лікарські засоби. Це - на 8 більше, ніж у попередньому реєстрі. Інші ліки пацієнт отримує з незначною доплатою.

«З початку цього року лікарі виписали понад 1,6 млн електронних рецептів на ліки, що відпускаються за Державною програмою реімбурсації. З них - 83% є погашеними, тобто пацієнти отримали необхідні їм ліки в аптеці», - додають у НСЗУ.

Дізнатися, де знаходиться найближча аптека можна за безкоштовним номером 16-77.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: