Посадовці філії «Укрзалізниці» розтратили понад 4,5 мільйона держкоштів

кошти
Фото: Національна поліція

Співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції викрили службових осіб «Укрзалізниці» на розтраті понад 4,5 млн грн державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що службові особи одного з структурних підрозділів Південно-Західної АТ «Укрзалізниця» «за відпрацьованою схемою розкрадали державні кошти, які виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі».

«Аби привласнити кошти, вони оформили низку договорів на виконання підрядних робіт. Фактично ремонт зробили власними силами, а кошти перерахували іншим комерційним структурам за начебто виконані роботи.

Сума завданих збитків складає понад 4,5 мільйона гривень», - заявив начальник Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Євгеній Макаров.

Повідомляється, що  відкрито кримінальне провадження за ч.5 статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» ККУ.

У відомстві додали, що провели 7 обшуків на території Києва, Київської та Чернігівської областей.

«За місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили бухгалтерію і документи, що свідчать про злочинну діяльність, а також комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші речові докази», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у справі триває. За фактом розтрати майна в особливо великих розмірах посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: